Lekker Fit

Lekker Fit!
Onze school is onderdeel van het project Lekker Fit!LF

In Rotterdam heeft één op de vier kinderen en jongeren matig tot zeer ernstig overgewicht. In sommige wijken is dit zelfs bijna één op twee. Dit is meer dan in de rest van Nederland en dat past niet in een stad die een sportstad is. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn dat kinderen te weinig bewegen en te veel en/of ongezond eten. Kinderen met (ernstig) overgewicht voelen zich sneller moe, kunnen zich moeilijker concentreren en voelen zich vaker eenzaam. Verder hebben ze meer kans op suikerziekte, rugpijn en, als ze ouder worden, hart- en vaatziekten. Met Lekker Fit! zet de gemeente Rotterdam zich in voor een gezond gewicht en voldoende beweging bij Rotterdamse kinderen van nul tot veertien jaar. En met goed resultaat, want uit onderzoek is gebleken dat sinds het ontstaan van de Lekker Fit! scholen het overgewicht bij kinderen in Rotterdam stabiel is gebleven.  We zijn dus op de goede weg!
Wilt u meer informatie over Lekker Fit! dan kunt u kijken op www.rotterdamlekkerfit.nl

foto sportentocvjht