Kinderfysiotherapie

Bewegen en spelen zijn van groot belang voor een goede ontwikkeling van kinderen. Sommige kinderen hebben problemen met bewegen, hun houding of motoriek. Hierdoor kunnen kinderen moeite hebben met bijvoorbeeld hun handschrift of met bewegen in de gymles.  Ouders en leerkrachten kunnen deze problemen herkennen tijdens spelletjes, in de klas, spelen op het schoolplein of tijdens de gymlessen. Juist als kinderen nog jong zijn en het lichaam nog niet volgroeid is, is het belangrijk om de lichaamshouding te verbeteren.

Wij hebben een afspraak met een Mensendiecktherapeut, deze kan de kinderen hiermee helpen onder schooltijd. Het is wel nodig dat u van uw huisarts een verwijsbrief krijgt voor deze hulp. Dit is in principe bedoeld voor kinderen van groep 1 t/m 4, maar ook oudere kinderen kunnen hier gebruik van maken.